Kategoriarkiv: Merkevare

Din merkevare på nettet!

Markedssjefen i Adecco Norge – Alisa Tkachenko – har skrevet en meget god artikkel om hvordan du kan bygge din merkevare på LinkedIn. Les artikkelen her:

http://www.linkedin.com/today/post/article/20140918071258-145121352-slik-bygger-du-din-personlige-merkevare-p%C3%A5-linkedin

Som artikkelen gir et innblikk i så er LinkedIn et sosialt medium som gjør det mulig for deg å samle dine professjonelle kontakter i et nettverk, som igjen tilgjengeliggjør deg for aktuelle nye arbeidsgivere som er på jakt etter din kompetanse. Det som også er verdt å tenke på, spesielt for de som er aktivt arbeidssøkende, men også generelt, er hvordan du fremstår på andre sosiale medier.

Statusoppdateringer skrevet i affeksjon
Det kan være deilig å lette på trykket i en stund hvor du opplever motgang på jobb, privat eller generelt i livet. Det kan derimot være en idé å tenke seg om to ganger før man trykker send, lagre eller publiser. Et negativt innlegg om din nåværende arbeidsgiver ser ikke bra ut for en eventuelt ny arbeidsgiver. Stadige oppdateringer din helsetilstand eller hverdagens plager og irritasjoner kan for interesserte arbeidsgivere være med på å danne et negativt inntrykk av deg, og de kan se for seg at du er i en livssituasjon eller har en innstilling som gjør deg uaktuell for jobben.

Stadige bilder av deg med ølen i hånda i synlig beruset tilstand kan også være negativt. Å være sosial er generelt noe en arbeidsgiver ser på som en positiv egenskap, men fyllerør kan føre til at inntrykket vipper over til at man kan være ustabil på jobb, hvis mesteparten av helgen går med til å bruke opp energien sin på fest, og møter lite opplagt på jobb mandag morgen.

En generell regel bør være å tenke før man poster, og sørge for at personverninnstillingene på din profil er streng, slik at du har muligheten til å stoppe publisering og/eller tagging der det er mulig.