Kategoriarkiv: Blog

Skyløsninger bringer toppmoderne IT-løsninger til mindre bedrifter

IT-systemer har lenge vært en nøtt for mindre bedrifter. Man har måttet veie moderne løsninger, sikkerhet og profesjonell IT opp mot hva man kan forsvare kostnadsmessig med serverløsninger og ikke minst konsulenttid som går med både til oppsett og drift. Med skyløsninger er behovet for dyr serverhardware borte. Investeringene går over til abonnementer. Man betaler for det man bruker av ressurser, og ikke for all den tiden en tradisjonell server står og går under kontorpulten eller i en bod.

Å ta i bruk skyløsninger istedenfor å fortsette med tradisjonelle serverløsninger betyr for de aller fleste mindre bedrifter at du kan fjerne serveren under pulten eller i en eller annen bod som i utgangspunktet ikke er egnet driftsmiljø for en server. Serverne man bruker i skyløsningene ligger i store datasentre, med god kjøling, lite støv og generelt god sikkerhet. Noe som gir din bedrift god trygghet. Det beste av alt; du betaler kun for det du bruker, og leverandøren av skytjenesten har ansvaret for at tjenesten er oppe.

Skyløsninger må selvsagt også settes opp driftes, men med en god IT-partner i ryggen, blir IT-hverdagen enklere, og løsningen enklere å drifte, og derav rimeligere for deg som kunde.

Les mer om hvordan Faane Web & Data kan hjelpe deg i din nye IT-hverdag her.

Din merkevare på nettet!

Markedssjefen i Adecco Norge – Alisa Tkachenko – har skrevet en meget god artikkel om hvordan du kan bygge din merkevare på LinkedIn. Les artikkelen her:

http://www.linkedin.com/today/post/article/20140918071258-145121352-slik-bygger-du-din-personlige-merkevare-p%C3%A5-linkedin

Som artikkelen gir et innblikk i så er LinkedIn et sosialt medium som gjør det mulig for deg å samle dine professjonelle kontakter i et nettverk, som igjen tilgjengeliggjør deg for aktuelle nye arbeidsgivere som er på jakt etter din kompetanse. Det som også er verdt å tenke på, spesielt for de som er aktivt arbeidssøkende, men også generelt, er hvordan du fremstår på andre sosiale medier.

Statusoppdateringer skrevet i affeksjon
Det kan være deilig å lette på trykket i en stund hvor du opplever motgang på jobb, privat eller generelt i livet. Det kan derimot være en idé å tenke seg om to ganger før man trykker send, lagre eller publiser. Et negativt innlegg om din nåværende arbeidsgiver ser ikke bra ut for en eventuelt ny arbeidsgiver. Stadige oppdateringer din helsetilstand eller hverdagens plager og irritasjoner kan for interesserte arbeidsgivere være med på å danne et negativt inntrykk av deg, og de kan se for seg at du er i en livssituasjon eller har en innstilling som gjør deg uaktuell for jobben.

Stadige bilder av deg med ølen i hånda i synlig beruset tilstand kan også være negativt. Å være sosial er generelt noe en arbeidsgiver ser på som en positiv egenskap, men fyllerør kan føre til at inntrykket vipper over til at man kan være ustabil på jobb, hvis mesteparten av helgen går med til å bruke opp energien sin på fest, og møter lite opplagt på jobb mandag morgen.

En generell regel bør være å tenke før man poster, og sørge for at personverninnstillingene på din profil er streng, slik at du har muligheten til å stoppe publisering og/eller tagging der det er mulig.

Nyttige offentlige nettsider

I Norge har vi flere instanser og kontrollorganer som sørger for sikring av data og håndheving av norske personvernlover. På linkene nedenfor finnes mye nyttig informasjon for både privatpersoner og bedrifter.

Datatilsynets informasjonssider for personvern
https://www.datatilsynet.no/personvern/

NorSIS – Norsk senter for informasjonssikring på nett
https://www.norsis.no